dinsdag 23 oktober 2007

Guppy-babies

Vorige week donderdagavond op kantoor:

'De Guppies zijn ziek' zegt collega H.
'Wadde???'zegt Evangeline.
'Ja, kijk maar, ze hebben witte stip'. Evangeline schrikt, kijkt en constateert. Inderdaad, enkele guppies zijn gesierd met witte stippen.
'Dat is dodelijk als je er niets aan doet.'
Even googlen leert dat collega H. niet overdrijft. Dus snelt Evangeline na kantooruren nog snel naar Aveve op zoek naar medicijn tegen witte stip.
'Dat hebben we niet' zegt Aveveverkoper. 'We mogen dat niet meer verkopen, dat vind je enkel nog in de apotheek'. Dus rijdt Evangeline nog vlug naar de eerst vindbare apotheek in far far away Edegem. 'Tja', zegt apothekeres, 'ik heb dat ooit in mijn studententijd moeten maken, maar zo standaard hebben we dat niet in huis. Je moet daarvoor naar een aquariumhandel.' Evangeline krijgt een ver vankastjenaardemuurgestuurdworden-gevoel, maar aanhoort aandachtig de wegbeschrijving naar de dichtsbijzijnde aquariumwinkel.
'Iets tegen witte stip', zegt Evangeline.
'Oh', zegt aquariumwinkelman. 'Geen probleem, 16 druppeltjes om de dag 2 keer na elkaar en ze zijn er vanaf'.
Evangeline knikt, betaalt en rijdt terug naar kantoor. 16 druppeltjes dus... en overmorgen nog eens. Evangeline is er niet gerust in, maar bedruppelt gedwee de beestjes. En nu maar afwachten...

Maandagmorgen

Evangeline rijdt met een klein hartje naar kantoor... en snuffelt voorzichtig bij het binnenkomen. Riekt ze daar een dodevissengeur? Is er nog enige beweging in het aquarium?
Ze doet het licht aan, tuurt voorzichtig door het glas... en wat ziet ze? Niet zomaar 12 vissen, maar zomaar eventjes 20 stuks!! Niks geen witte stip meer, niks dode guppies. In de plaats krijgt Evangeline er 8 guppy babies bij. En dat is zondermeer miraculeus.

Immers:
- de mannetjesguppies en de vrouwtjesguppies zaten apart bij de aankoop
- de aankoop dateert van 1 1/2 week geleden
- guppies hebben een draagtijd van 8 weken

Oftwel:
- hebben we hier te maken met een onbevlekte ontvangenis
- zijn het superguppies en hebben ze een draagtijd van 1 1/2 week.
- hebben ze ons in de guppywinkel wat wijsgemaakt en hebben we reeds zwangere guppies gekocht.

De kantoorgemeenschap gokt op de laatste optie alhoewel de eerste hen ook tot fantastische verhalen aanzet... Evangeline luistert en lacht... het blijft leuk! Zomaar jong leven op kantoor terwijl je het niet verwachtte!

Geen opmerkingen: