woensdag 10 oktober 2007

Operatie Guppy



Nu is Evangeline’s kantoor zo wat van het gewone type: landschapskantoor, tafels, bureaustoelen, dossierkasten en hier en daar wat groen om het op te fleuren. Dat vindt Evangeline maar zozo. Dat is héél erg zen. Dat is zo wat saaitjes. En dus doet Evangeline haar beklag bij collega C. ‘Ik wil het wat fleuriger.’ zegt Evangeline. ‘En aan wat had je gedacht?’ ‘kweetnie, ik vind het aquarium bij K. op kantoor wel leuk’. ‘Maar dan schaf je je dat toch aan?’ ‘Hmm, toch misschien even afchecken bij coördinator P. ‘ ‘Lijkt me peanuts, zegt C.’

Nu is collega C. van het aanpakkerige type, wat sneller ook dan Evangeline. Dus als Evangeline een half uurtje later met ‘ikmoetjewatvragendushebikwatlekkersbij’ koffie en een koekje bij coördinator P. aan zijn bureau staat, is ie al helemaal op de hoogte. Alleen wéét Evangeline dat niet.

‘Ik moet je wat vragen’ zegt Evangeline. ‘Shoot me’ zegt P. ‘Ik zou het hier wat willen opfleuren’. Er verschijnt een monkelend lachje. ‘En aan wat had je gedacht?’ ‘Iets kleurrijks, iets rustgevends, iets...’ De hele kantoormeute, óók op de hoogte, volgt ondertussen gespannen het gesprek. ‘Iets dat leeft, iets dat beweegt,...’ ‘Toch geen aquarium, hé?’ zegt P. ‘dat komt hier niet binnen, geen aquarium, dat nooit’. Evangeline’s moed zinkt haar in de schoenen. Razendsnel probeert ze de geschikte strategie te bedenken want dat aquarium moét er komen. Nu is P. helemaal de slechtste niet én Evangeline niet op haar hoofd gevallen. Bovendien begint er hier en daar iemand te gniffelen. Evangeline kijkt eens rond .... en dan valt ie. Ondertussen komt collega C. glunderend binnen. Evangeline zucht opgelucht. ‘Waar wil je ‘m zetten?’ vraagt P.

Evangeline is gelukkig. En Evangeline niet alleen. De hele mannengemeenschap op kantoor ziet die vissen wel zitten. Er wordt al druk gesproken over schoonmaakbeurtrol, etengevenbeurtrol, waterverversenbeurtrol. Collega C. laat er ook geen gras over groeien. Morgen gaan Evangeline en C. dus dat aquarium kopen. Met alles er op en eraan. Mét vissen en mét water. Operatie Guppie dus.
Morgen het vervolg.