zondag 25 november 2007

Planet Earth







Het is zondag, late namiddag en Puppie is naar 'Princess Diaries II' op DVD aan het kijken. Het is de meest zeemzoete, onnozele, 'everything is fantastic', rozige Hollywoodmovie die je je maar kunt inbeelden. Maar momenteel is het het ideale medicijn, de perfecte 'ik kijk dus ik denk niet'-film. En dat is nu even nodig. We komen immers net van Leuven waar we naar Planet Earth zijn gaan kijken, of tenminste, naar een stuk er van. We zijn immers halverwege weggelopen. Het is een fantastisch mooie film; de aarde is ongelooflijk mooi in beeld gebracht. Maar het was weer van dat: kuddes dieren waarvan de zwakke jonkies door hun predators gepakt en opgepeuzeld worden. En dat niet 1 keer, maar de hele tijd. Het begint met ontroerende beelden van een ijsbeervrouwtje met haar jongen. Maar meteen wordt er bij vermeld dat de 2 jongen het niet zullen overleven. Vervolgens komt een kudde kariboes in beeld en al gauw focust het beeld op een jong dat door een wolf opgejaagd wordt en het pleit verliest. Even later zijn we in Afrika waar eerst een impala in slow motion door een leeuw gepakt wordt en vervolgens een kudde olifanten in een zandstorm terecht komt en waar een jong helemaal van de kudde geïsoleerd raakt en dus een gewisse dood tegemoet loopt.
Dan wordt het nacht op de steppe. De olifanten doen hun best om zich tegen de leeuwen te beschermen, maar één olifant wordt door 30 leeuwen tegelijk aangevallen en... toen was het genoeg!! Puppie had ondertussen al 2 zakdoeken volgesnotterd, was hysterisch aan het huilen en zelf kon ik er ook niet meer tegen. We zijn dan maar de zaal uitgeslopen.
En dus zitten we nu weer thuis. De kachel is aan, er staat iets lekkers op tafel en 'Princess Mia' doet haar best om de akelige ervaring te doen vergeten. En het lijkt haar wonderwel te lukken!
Maar zoals altijd proberen we toch weer wat positiefs uit de ervaring te halen: Puppie is vastbesloten om minder vlees te gaan eten. En dat kan ik, als vleesloze sinds bijna een jaar, alleen maar toejuichen!

Geen opmerkingen: